2024 Model Renault Rafale Duyuruldu! Türkiye’ye Ne Zaman Geliyor?

Renault, 1934 yılında bir yarış uçağına verdiği isim olan Rafale’i yeni coupe-SUV modeline taşıdı. Markanın Renaulution stratejik planı kapsamında C segmentindeki başarısını D segmentine de yansıtmayı hedefleyen Renault, 300 beygir gücünde “yüksek performanslı E-Tech 4×4” plug-in hibrit motor seçeneğiyle dikkat çekiyor. Yeni Renault Rafale, 2024 yılında Türkiye’deki otomobil severlerle buluşacak.

Renault, havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Rafale ismini yeni modeline vererek, markanın üst segmentteki iddiasını ortaya koyuyor. Yeni Renault Rafale, CMF-CD platformu üzerinde geliştirilen ve E-Tech hibrit teknolojisini kullanan Renault’nun en üst düzey modeli olarak konumlanıyor.

İSMİ İÇİN NERDEN İLHAM ALINDI?

Renault’nun içten yanmalı motor üretimindeki deneyimini otomobillerin yanı sıra tren ve uçaklara da taşıdığı 20. yüzyılın başlarından ilham alan Rafale ismi, bir rekor avcısı olan tek kişilik yarış uçağı C460’ın 1934’te aldığı isimdi.

Yeni Renault Rafale, Renault Tasarım Başkan Yardımcısı Gilles Vidal liderliğinde oluşturulan yeni tasarım dilinin ilk örneği olarak karşımıza çıkıyor. Yeni model, Renault tasarımının yeni ve güçlü bir evresinin habercisi oluyor. Yeni Renault Rafale zarif kavisleri, ince işlenmiş hatları, modele kişilik ve zarafet katan teknik detaylarıyla marka DNA’sına uygun bir şekilde tasarlanmış. Benzersiz stili, kaliteli malzemesi ve boyutlarıyla Yeni Renault Rafale, yolda kendine güvenen ve karakterli bir duruş sergiliyor.

Yeni Renault Rafale, yakıt verimliliği ve teknolojisiyle olduğu kadar, geri dönüştürülmüş materyallerden üretilen 200 bg E-Tech tam hibrit motoruyla da fark yaratıyor.

Sürüş zevkini maksimum seviyeye çıkarmak için tasarlanan model, yeni bir E-Tech 4×4 300 bg motor seçeneğiyle yüksek performanslı otomobil segmentinde kendine yer edinecek teknolojik yeniliklerle donatılacak.

TÜRKİYE’DE NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK?

Yeni Renault Rafale’in 2024 yılında Türkiye pazarına giriş yapması bekleniyor.

post

Yorum yapın