2023 Emekli Maaşı İkramiyesi Ne Zaman Yatıyor? BAĞ-KUR Emekli İkramiyesi Kaç TL? Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilerin bayram ikramiyesi alacağı tarih ve miktarı konusunda merak sürüyor. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda yılda iki defa bayram ikramiyesi alan emekliler, bu yıl Kurban Bayramı’nda ne kadar alacaklarını ve ödemenin hangi gün yapılacağını araştırıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında emekli maaşları ve ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte 2023 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi tutarı ve ödeme tarihi hakkında bilgiler.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyesinin ödeneceği günler büyük ilgi görüyor. Kurban Bayramı’nın ilk günü 28 Haziran’a denk geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde şöyle dedi; “Emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatıracağız.”

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Son Ramazan Bayramı’nda emeklilere 2 bin TL bayram ikramiyesi verilmişti. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şunları ifade etti; Emekli ikramiyelerinde yüzde 45’in üzerinde bir artış bekliyoruz. Şu an itibariyle yüzde 50’ye yaklaşarak emekli ikramiyelerinin 3 bin TL civarında olacağını tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

post

Yorum yapın